תרכיז תפוזים

תרכיז תפוזים

אולי יעניין אותך לקרוא גם על:

קטלוג המוצרים שלנו

תרכיז תפוזים

חכמת התפוז

מעבר לטעם ולתחושת רעננות, תרכיז תפוזים עשיר במספר מרכיבים מזינים חשובים, כגון ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן

 

רבים ברחבי העולם נהנים משתיית מיץ תפוזים. המיץ מיוצר על ידי סחיטת תפוזים טריים. כאשר מבקשים ליצור תרכיז תפוזים, יש לעבד את המיץ בעבודת יד או באמצעות מכונות, בשיטות מסחריות שונות. כמו המיץ, מטבע הדברים גם תרכיז תפוזים עשיר בחומרים מזינים חיוניים וויטמינים, כגון ויטמין C ואשלגן. בנוסף, ישנם זני תפוזים שלעתים קרובות עשירים יותר גם בוויטמין D ובסידן.

 

למרות זאת, קיימת מחלוקת באשר לתרומתו התזונתית של תרכיז תפוזים ביחס למיץ הטרי. היתרונות הבריאותיים של התרכיז לא מותירים ספק בעניין זה. כך, תרכיז תפוזים להכנת 240 מ"ל של מיץ מכיל 110 קלוריות, 2 גרם חלבון ו-26 גרם פחמימות. הוא מכיל גם 67 אחוז מהכמות היומית המומלצת לצריכה של ויטמין C; 15 אחוז מהכמות היומית המומלצת לצריכה של חומצה פולית; עשרה אחוז מהכמות היומית המומלצת לצריכה של אשלגן; ושישה אחוז מהכמות היומית המומלצת לצריכה של מגנזיום.

בכך, הופך תרכיז תפוזים למקור מרוכז של ויטמין C.

 

זהו ויטמין מסיס במים המשמש כנוגד חמצון רב עוצמה וממלא תפקיד מרכזי בתפקודה של המערכת החיסונית. בנוסף, מסייע ויטמין C בקידום בניית העצם, בריפוי פצעים ובבריאות חניכיים. החומצה הפולית שנמצאת בתרכיז תפוזים, נחוצה לסינתזת דנ"א ותומכת בצמיחה ובהתפתחות העובר. כמו כן, נוגדי החמצון שבתרכיז תפוזים מסייעים לבריאות על ידי מניעת נזק חמצוני, שנוצר כתוצאה מחוסר איזון בין נוגדי חמצון לבין מולקולות לא יציבות המכונות רדיקלים חופשיים. ממחקרים עולה, כי נוגדי חמצון חיוניים לשמירה על הבריאות הכללית. הם עשויים לסייע בהגנה מפני מצבים כרוניים, כגון מחלות לב, סרטן וסוכרת.​

אולי יעניין אותך לקרוא גם על:
קטלוג המוצרים שלנו

Share by: